Jul!

Hej alla!

Hoppas att ni har haft en bra jul och att även nyårsafton blir bra. Själv har jag haft det väldigt bra och firade julafton två dagar i rad vilket alltid är trevligt. :)

Här på kontoret är det lugnt och jag hinner äntligen komma ifatt med allt det där som man inte hunnit tidigare i höst och vinter med alla resor. Kontoret är dessutom julpyntat och jättefint så det är riktigt mysigt att vara här.

Snart är januari här och då blir det en hel del resor för min del. Bland annat kommer jag ner till Malmö och hälsar på några av er där för lite möten och annat vilket jag ser fram emot.


Snö i Stockholm!

Hej!

Nu har det snöat i närmare en vecka i sträck här i Stockholm och det är jättevackert och juligt. Dock väldigt svårt att ta sig någonstans men det kan det ju vara värt ett par veckor för att få bo i en stad som är vit, inte gråbrun.

Julledigheten närmar sig och jag försöker rensa undan och få iväg saker innan Försäkringskassan och kommunerna stänger för helgerna. Det är som vanligt mycket att göra men väldigt kul.

Ha en jättebra jul allihopa så hörs och ses vi efter nyår!

Kram


On the road again...

God morgon!

Tidigt tåg från Stockholm till Borlänge för hembesök. Senare i eftermiddag spännande möte på Stockholmskontoret. Dagen är fullpackad som vanligt.

Förra veckan var jag i Umeå och Lycksele och upptäckte samtidigt min inre norrlänning. Efter några dygn däruppe kändes Stockholm plötsligt gråare och blötare än vanligt och jag längtar tillbaka till rimfrosttäckta träd, solsken, snö och det lugna och mysiga tempot. Titta bara på bilderna nedan!

Jag förmodar att ni har följt medias rapportering om konsekvenserna av socialförsäkringsreformen, alltså Försäkringskassans nya regler för sjuka. Jag har funderat kring detta sedan innan reformen nådde media och hoppas att man inom riksdag och regering snart inser att de nya reglerna för sjuka är sjuka. Gör man inte det är jag rädd att det innebär att en stor grupp människor i Sverige, större än vad jag tror att vi förstår, står utan ersättning och socialt stöd vid sjukskrivning vilket i sin tur resulterar i att man hamnar utanför samhällets skyddsnät och tvingas till privata lån för att få ihop till hyra och uppehälle. Socialtjänsten beviljar nämligen inte ekonomiskt bistånd om den enskilde förväntas kunna arbeta vilket man med de nya reglerna förväntas kunna göra av Försäkringskassan.

Håll er friska och ta hand om er!


RSS 2.0